Studentklänning

Sponsrade länkar

Studentklänningar är av tradition långa, vita och ärmlösa – i likhet med andra balklänningar. Men dagens studenter håller sällan fast vid traditionerna – till och med festklänningar av cocktailtyp förekommer på studentfester.

Blå balklänning
Snygg klänning till studentbalen; denna modell kan med fördel användas även vid utsparken.

Sponsrade länkar

En studentklänning ska vara vit, minst knälång men gärna av hellängd. Många lockas av att köpa korta studentklänningar, men tänk på att sådana inte hör till etikettreglerna på studentbalen.

Billiga studentklänningar

Vit studentklänning
Vit studentklänning

Att ta studenten är en självklarhet i jämställdhetens Sverige, till skillnad från många andra länder, där bara en utvald grupp gymnasieelever blir studenter. För Sveriges del innebär det emellertid att många kostymer och studentklänningar säljs under perioden från mars och framåt. På sistone har billiga studentklänningar sålt bra – 1000-lappen brukar fungera som riktpris för såväl studentkostym som studentklänning. Det är också vanligt att köpa begagnade studentklänningar i second hand butiker – likaså förekommer köp av studentklänningar på nätet. Allt för att trissa ner priset.

Snygga studentklänningar online

Det går faktiskt att fynda studentklänningar på nätet för en billig peng. Men du som vill se snygg ut kan också välja att hyra studentklänning – då får du en riktigt fin studentklänning för några hundralappar. Passa alltid på att teckna en försäkring om du hyr din studentklänning – inget ovanligt att man spiller drinkar på klänningen i samband med studentbalen… utan försäkring riskerar du att bli ersättningsskyldig.