Vintage klänningar

Sponsrade länkar

Vintage klänningar säljs mest förmånligt på loppmarknader. I second hand butiker är de i regel dyrare – men här ingår å andra sidan garanti och öppet köp.

Vintage klänningar
Skyltfönster med vintage klänningar

Sponsrade länkar

Alla begagnade klänningar är inte vintage. Vintage klänningar – eller retro klänningar som de också kallas – är en beteckning på klänningar som tillverkats innan 1980. Vintage klänningar kan således köpas på olika ställen – billigast fyndar du dem i regel på loppmarknader.

Tips inför köp av vintage klänningar på loppis

Att fynda vintageklänningar på loppis kan varmt rekommenderas. Sannolikheten att hitta en värdefull vintageklänning till ett lågt pris är stor – främst eftersom försäljarna sällan är klädexperter. I second hand butiker är man i regel mera modemedveten – en välhållen märkesklänning har således mindre fördelaktig prissättning, sett ur ett kundperspektiv. Några tips inför köpet av vintageklänningar på loppis:

  • Kom till loppmarknaden i god tid – gärna innan den öppnar.
  • Prova alltid klänningen innan köp – eftersom provrum saknas måste du fråga om du får låna klänningen för att prova den. Lita aldrig på storleken som visas på plagget. Vintageklänningar är ofta mindre än moderna motsvarigheter.
  • Kolla att dragkedjor och käppanordningar fungerar.
  • Pruta alltid på priset – trots att du gör ett riktigt kap. Ta aldrig upp märket ifall du märker att försäljaren är på väg att slumpa bort en märkesklänning.

Sist men inte minst – loppmarknader erbjuder varken ångerrätt eller öppet köp. Ansvaret att kontrollera produkten är helt och hållet ditt eget. På denna punkt har second hand butikerna en klar fördel framför loppmarknader.