Prickiga klänningar

Sponsrade länkar

Prickiga klänningar tillverkas oftast med korta ärmar, vid urringning och a-linje med början direkt under bysten. Korta a-linjeformade klänningar av denna typ är mycket bekväma att bära.

Prickig klänning retro
Dagens prickiga klänningar låter sig gärna inspireras av uttjänt klänningmode såsom polkadot och babydoll.

Sponsrade länkar

Dagens prickiga klänningar är inte sällan inspirerade av 1950-talets babydollklänningar. Ofta är de urringade upptill och avskurna strax under bysten, för att sedan bilda en sexig a-linje som täcker höften. De flesta prickiga klänningar är således korta eller – på sin höjd – knälånga. De prickiga klänningarna är sexiga i det att de framhäver din flickiga sida. Längden gör dock att de inte fungerar som balklänningar på formella dansfester. Tänk på att ju längre a-linjen blir, desto svårare är det att skapa ett snyggt, symetriskt fall – särskilt hos dessa klänningar där a-linjen börjar ovanligt högt upp.

Prickig klänning i olika utföranden

Den prickiga babydollklänningen tillverkas både med och utan axelband. I det senare fallet kan man tala om en tubklänning, eftersom klänningen kläms fast runt kroppen istället för att hängas på med axelband. Värt att notera är att prickiga tubklänningar är betydligt tajtare än motsvarande axelbandsförsedda modeller. En prickig klänning är i regel tillverkad helt i bomull och tvåfärgad med betoning på kontrast i färgsättningen; exempelvis en röd klänning med vita prickar, eller vice versa.

Prickiga klänning
Prickig ärmlös klänning inspirerad av 1950-talets babydollmode.

Prickiga klänningar och högklackat

Prickiga klänningar av knälängd brukar vanligtvis kombineras med någon form av pumps. Eftersom många prickiga klänningar är kortärmade, finns det utrymme att kombinera klänningen med armband i matchande färger.