Maxiklänningar

Sponsrade länkar

Maxiklänningens konformade kontur – och dess löpande botten – gör den karakteristisk i modevärlden. Någon storslagen trendsättare är maxiklänningen emellertid knappast.

Enfärgad maxiklänning
Maxiklänningar är populära bland alla åldersgrupper – här en modern, enfärgad maxiklänning.

Sponsrade länkar

Maxiklänningen intar en unik ställning bland långklänningarna; åtminstone i fråga om stil och form. Klänningen är nämligen – till skillnad från övriga långklänningar – i högsta grad informell. Maxiklänningen syftar snarare till att skapa en känsla av romantisk enkelhet med en känsla av omfång på botten. Rymden nertill blir verklighet tack vare det faktum att klänningen är formad som en kon med en obetydlig antydan till släp. Släpet kan förkortas genom att du höjer hela din figur med hjälp av ett par klackskor.

Accessoarer och skor till maxiklänningar

Många tjejer och kvinnor föredrar att bära maxiklänning som basplagg under sommarhalvåret; ett faktum som naturligtvis påverkar valet av skor. Skotypen bör vara informell – använd t.ex. gladiatorsandaler, sandaletter eller enkla klackskor. Eftersom maxiklänningen är ett kvinnligt plagg, är det viktigt att inte bryta den feminina stilen genom att bära gymnastikskor, Converse eller någon annan variant av unisex.

Maxiklänningar i olika stilar

En stor del av de maxiklänningar som säljs via nätbaserade detaljister, kännetecknas av okontrollerade mönster och vågade färgkombinationer. Dessa är säkerligen bohemiskt trendiga för stunden, men knappast att betrakta som tidlösa. Satsa istället på en enklare variant, som kan hålla sig modern i åtminstone ett par säsonger. Enfärgade maxiklänningar, liksom varianter med enkla mönster, brukar vara gångbara i en eller flera säsonger och är därför att föredra ur modesynpunkt.