Chiffongklänningar

Sponsrade länkar

Chiffong är en exklusiv textilkvalitet bestående av en sammanblandning av silke och rayon. Tyget kommer främst till sin rätt på luftiga, vågmönstrade långklänningar.

Högtidsklänning i chiffong
Chiffongklänningarnas exklusiva textilkvalitet gör dem lämpliga som bal- och högtidsklänningar.

Sponsrade länkar

Chiffongklänningar är en variant av praktfulla, fladdriga klänningar vars skumliknande vågmönster smidigt översköljer eventuella skavanker och oproportionella delar av den sköra kvinnokroppen. En chiffongklänning är i många fall en s.k. lagerklänning, som kräver en större materialåtgång än motsvarande klänning med en enkel, rak passform. Som spekulant på chiffongklänningar bör man räkna med skenande priser ifall klänningen är tillverkad i exklusiv textilkvalitet. Klänningar i chiffongkvalitet kan vara både korta och av hellängd – den röda tråden är alltid den vågiga mönsterklassen.

Stilfull och luftigt kvinnlig

Den förnämsta förtjänsten hos chiffongklänningen är dess flexibla möjlighet att dölja kroppsliga skavanker utan att göra avkall på femininiteten. Den sexiga a-linjen bidrar till att framhäva bärarens skönhet på ett stilfullt och välkomponerat sätt. Chiffongklänningen kommer bäst till sin rätt som festklänning – även på finbaler – och som flashig vardagsklänning i lite finare sällskap.

Svårt köpa färdiga chiffongklänningar

Ytterligare ett faktum som bidrar till att höja chiffongklänningens ställning är kort och gott dess ovanlighet – chiffongklänningar är förhållandevis svåra att köpa och inte heller lätta att sy själv. Den som verkligen skriker efter specifika mönster och modeller, kan således triggas till att anlita skräddare, vilket genererar en värdefull slutprodukt. Åtminstone i pengar räknat. Tänk dock på att välja en riktigt exklusiv tygsort om du är beredd att låta en skräddare sy upp en måttanpassad klänning – materialet kostar nämligen en bråkdel av arbetsinsatsen, varför det inte lönar sig att spara in på det förstnämnda.