Cocktailklänningar

Sponsrade länkar

Cocktailklänningar är en typ av festklänningar som används vid vinprovningar, mingelpartyn och discokvällar. Cocktailklänningen är betydligt mindre formella än snarlika balklänningar och ballerinaklänningar.

Cocktailklänning
Cocktailklänning med volanger

Sponsrade länkar

Cocktailklänningen är en specifik typ av festklänning. Cocktailklänningar är av tradition korta; de slutar vanligtvis en bit ovanför knäna. Mycket korta klänningar kallas istället för miniklänningar – dessa är inte synonyma med cocktailklänningar. Det finns även längre varianter av cocktailklänningar som slutar 5-10 cm från golvet – dessa kallas i folkmun för ballerinaklänningar. Cocktailklänningar är vanligtvis utrustade med axelband – axelbandslösa klänningar av cocktailtyp kallas istället för tubklänningar.

Cocktailklänningar – i vilka sammanhang?

Eftersom cocktailklänningen mycket väl kan vara flashig, glittrig och försedd med komplicerade mönster passar den bäst vid informella fester – i goda vänner sällskap - utan klädkod. Enfärgade svarta, röda eller vita cocktailklänningar upplevs av naturliga skäl som mera formella än glittriga klänningar med tilltagna mönster.

Cocktailklänningar – pris

Cocktailklänningar är den typ av klänningar som säljer bäst – därför är det inga problem att fynda billiga cocktailklänningar online. Med en budget på 500 kr kan man välja och vraka bland ett tiotal klänningar i butiker som Gina och Vero Moda. Tänk på att cocktailklänningar ofta är tillverkade av material som andas dåligt. Polyester är vanligare än linne eller lintyger. En påtaglig nackdel med cocktailklänningar är att de snabbt blir omoderna – mönster och färgkombinationer är mer känsliga för modesvängningar än enfärgade klänningstyper. Satsa därför på en enfärgad cocktailklänning om du vill behålla den länge.