Omlottklänning

Sponsrade länkar

En omlottklänning är utmärkt som sommarklänning – den passar dig som prioriterar bekvämlighet och lever ett aktivt liv. Omlottklänningar var moderna i början av 2000-talet, men de finns fortfarande att köpa på t.ex. H&M.

Omlottklänning
Omlottklänningar är bekväma - perfekt middagsklädsel i goda vänners sällskap.

Sponsrade länkar

Omlottklänningar är stilrent skurna klänningar där skärningen ofta formar ett vackert, triangelformat halsparti. Omlottklänningar har ofta mönster, men de kan också vara enfärgade. Mönstrade omlottklänningar anses mindre formella än enfärgade klänningar av denna typ – svarta och röda omlottklänningar tillhör de mest exklusiva färgerna.

Omlottklänningar – smidiga på baler

Omlottklänningar är smidiga att dansa i tack vare sin kroppsnära form. Nackdelen är dock att omlottklänningar inte kan anses tillräckligt formella för att passa på riktigt fina baler. Här krävs i regel en hellång balklänning. Omlottklänningens användningsområde begränsar sig därför till fester med mingel, midsommarfester, strandfester och högst informella baler. Omlottklänningen kan med fördel användas som sommarklänning eftersom den i regel är tunn och inte behöver kombineras med andra plagg.

Omlottklänning eller omlottkjol?

Ett alternativ för dig som vill bära topp eller tröja - utan att göra avkall på omlottklänningens fördelar – är att använda omlottkjol istället för omlottklänning. Köp gärna omlottklänningar och omlottkjolar med knytband – då kan du enkelt anpassa plagget till din kroppsform. Bandet fungerar dessutom som en snygg dekoration till klänningen. Omlottklänningar – både med och utan knytband – kan med fördel köpas i de vanligaste klädbutikerna.