Gröna klänningar

Sponsrade länkar

Den lilla gröna klänningen är knappast att betrakta som en bestående trend i modevärlden, även om den just nu står i rampljuset hos kändisar och andra trendsättare med ett genuint modeintresse.

Grön klänning
Grönt är en återkommande trend inom klänningmodet – bilden föreställer en grön klänning från 1960-talet.

Sponsrade länkar

Den lilla gröna klänningen tycks vara en återkommande hösttrend sedan ELLE-galan 2011, men räkna inte med att den blir lika tidlös som Coco Chanels svarta motsvarighet. Till saken hör dock att den gröna färgen skapar en festlig atmosfär, som förstärks ytterligare när den används med matchande accessoarer och en sminkning som kompletterar basfärgen. Den gröna färgen tar sig bäst uttryck om klänningen i övrigt är en aning tillspetsad; paljettklänningar eller omlottklänningar i grönt brukar t.ex. göra susen. Återförsäljare som Nelly och Coast erbjuder i skrivande stund intressanta modeller, men även andra butiker bidrar med glada, festgröna guldklimpar.

Sminkning och accessoarer som komplement

Neutral grön klänning
Neutral grön klänning, som fungerar som basplagg i ett tidsenligt punkmode i kombination med den vita hatten.

Informella festklänningar brukar kunna kombineras med matchande pumps i en kompletterande färg. I fråga om skorna brukar pastellfärger som beige och lila gå hem i de fall basplagget är smaragd- eller malakitgrönt. Tänk även på att sminka dig på ett sätt som framhäver basplaggets i detta fall lite udda kulör. Mörk ögonskugga och svart eyeliner smälter väl ihop med det gröna.

Hudens färgton avgörande för korta klänningar

Sist men inte minst bör du tänka på att välja nyans utifrån hudens färgton. I de fall klänningen är kort och axelbandslös – och stora hudpartier därmed exponeras – är det extra viktigt att klänningens färgton matchar hudens kulörer.