Snygga klänningar

Sponsrade länkar

Välj snygg klänning efter eget tycke och smak – men håll dig till etikett och klädkod om sådan förekommer. Annars kan du upplevas som alltför frimodig i ditt val.

Snygg lila klänning
Snygg lila klänning som även kan användas som tunika.

Sponsrade länkar

Den som i slutändan avgör om en klänning är snygg, eller inte, är bara du. Du kan själv välja om du vill ta hänsyn till mode – dock rekommenderar vi starkt att du inte bryter mot rådande klänningsetikett, eller klädkod om du så vill. Undvik således att bära cocktailklänning om du tar studenten, eller knälång klänning om du gifter dig.

Olika typer av snygga klänningar

Klänningar kan kategoriseras i olika undergrupper; snygga tubklänningar, cocktailklänningar, tvådelade klänningar och långklänningar. Den förstnämnda typen – tubklänningen – saknar axelband och framhäver därför bröstpartiet på ett snyggt och sexigt sätt – den liknar helt enkelt en tub som följer dina kroppsformer. Cocktailklänningen är däremot en klänning som används vid mindre formella fester – typ vinprovningar - och partyn med mingel. En typisk cocktailklänning är kort och urringad – går att hitta billigt för någon 500-lapp. Långklänningar är däremot ämnade för högtider och formella fester – måttanpassa därför, om möjligt, din långklänning. På så sätt får den ett snyggt fall som håller i sig oavsett om du sitter, står stilla eller dansar.

Snygga klänningar i två delar

Fördelen med snygga klänningar i två delar är att du själv kan välja att anpassa delarna efter varandra – kontrast eller harmoni? Valet är ditt. Snygga, tvådelade klänningar kan med fördel köpas online – den övre delen upplevs som svårast att köpa på nätet.