Lila klänningar

Sponsrade länkar

Lila klänningar är varken tidlösa eller formella. En lila klänning kan betraktas som något av en revoltör på balen eller i festminglet. Det faktum att många har åsikter om färgen bekräftar åtminstone att färgen är kontroversiell.

Klassisk lila klänning
Klassisk klänningmodell i lila färgton – bilden påvisar ett tappert försök att skapa en tidlös lila vardagsklänning.

Sponsrade länkar

En klänning i lila touch är informell, rolig – och levande. Färgen bryter mot de normer och traditioner som i övrigt är djupt förankrade i klänningmodet. Således kan den som väljer en lila klänning räkna med att bli föremål för diskussioner och frågor; man får helt enkelt vara beredd att både försvara och motivera sitt färgval.

Lila klänningar och accessoarer

Den som har valt att klä sig i en lila klänning vill sannolikt bli föremål för kvällens blickfång. Således är det kanske klokt att löpa linan ut genom att skapa en alltigenom iögonfallande outfit. Den som vill förstärka det redan tillspetsade färgvalet kan t.ex. välja guldiga eller röda accessoarer. Guldsmycken och ett rött midjebälte är ett vågat och pricksäkert val. Rött är de facto en färgton som flyter väl samman med den lila basfärgen, som i ju grunden innehåller ett stänk av rött. Genom röda accessoarer skapar man således en mjuk övergång från det lila samtidigt som man punktmarkerar en detalj i outfiten – det röda sticker efter alla konstens regler ut mot en lila bakgrund.

Informell och ungdomlig

Klänningar i lila är knappast tidlösa – pastellmodet har nämligen en tendens att gå i vågor. Däremot är färgen alltid ungdomligt vital och därmed gångbar på informella fester, t.ex. eftersläpp till studentbaler och mingelpartyn. Den lila klänningen fungerar även utmärkt på baler utan klädkod liksom på allehanda sittningar utan formella dansevenemang.