Stickade klänningar

Sponsrade länkar

Stickade klänningar som ser handstickade ut är toppmoderna just nu. Dessa kan kombineras med ankelboots och ett snyggt midjebälte i en från klänningen starkt avvikande färg.

Stickade klänning
Stickad klänning i violett färg.

Sponsrade länkar

En stickad klänning drar till sig blickar, särskilt om den är mönsterstickad i trendiga färgtoner. Trenden med stickade klänningar håller i sig sedan några år. En klar fördel med denna typ av klänning är att den kan användas året runt. På vintern kan den med fördel kombineras med en bomullströja, medan den kan bäras helt enskilt under sommarhalvåret.

Stövlar och leggings till stickad klänning

Stickade klänningar kan med fördel kombineras med stövlar – typ ankelboots – och leggings i svart. Somliga stickade klänningar är dessutom snygga att kombinera med breda midjebälten. De stickade klänningarna tenderar att komma ut i nya utföranden runt september, varför möjligheten att fynda billiga klänningar från förra säsongen är som störst under sensommaren.

Handstickade klänningar på modet

I skrivande stund har både MQ och La Redoute snygga, stickade klänningar i sina klädsortiment. Dessa är självfallet maskinstickade, även om de erbjuder just en sådan handstickad look, som i skrivande stund är toppmodern. Även H&M och Gina har stickade bomullsklänningar, men dessa har mindre och tätare sömmar, vilket gör att de ser tydligt maskinstickade ut. Priset är däremot lågt – räkna med att betala under 300 kr för en stickad klänning i någon av dessa butikskedjor.