Paljettklänningar

Sponsrade länkar

Paljettklänningen är en typisk festklänning – oftast tillverkad i ärmlös cocktailvariant. Se till att skapa en harmonisk outfit genom att anpassa sminkning, hårfärg och smycken till paljettklänningens färg.

Paljettklänning
Sexig paljettklänning i orange färg.

Sponsrade länkar

En paljettklänning passar utmärkt på mingelpartyn och som nyårsklänning. Paljetternas glitter ger glans åt hela din figur, oavsett klänningens färg. I skrivande stund är efterfrågan störst på en blå eller svart paljettklänning, men även paljettklänningar i guld är eftertraktade. H&M säljer t.ex. en snygg paljettklänning i svart för 199 kr, medan Asos också kan stoltsera med glittrande festklänningar till överkomliga priser.

Skapa harmoni mellan hårfärg och paljettklänning

När du väljer färg på din paljettklänning bör du anpassa den till din hårfärg och till din tilltänka sminkning. Mörkhåriga tjejer klär särskilt i röda paljettklänningar, medan en röd paljettklänning inte är lika snygg på blonda och ljushåriga flickor. Som blondin kan det vara värt att satsa på en blå paljettklänning, medan svarta paljettklänningar passar alla – oavsett hårfärg.

Sminka dig med glitter

Du som bär en lång paljettklänning kan skapa en harmoni i din outfit genom att använda hårglitter och glitterpuder. På så sätt glänser hela din figur – från topp till tå. Du drar garanterat till dig blickar och kan räkna med att stå i centrum under festkvällen. Eftersom paljettklänningen med lätthet gör dig iakttagbar, är det också viktigt att välja smycken med omsorg, då dessa kommer att synas i klänningens glittriga aura.