Virkade klänningar

Sponsrade länkar

Virkade klänningar skapar en spännande kontrast med hjälp av ett hopkok av ytterligheter; det nya möter det gamla i samma plagg genom att klassiskt bohemiska mönster får pryda en modern designklänning.

Vit virkad klänning
Vit virkad klänning i klassisk look – ett intressant basplagg som utstrålar trendig retrostil.

Sponsrade länkar

Moderna klänningar i virkade mönster har på kort tid blivit populära i kölvattnet av den bohochica modestilens framfart; en stil som i korthet är synonym med enkel lyxromantik med en smula bohemisk touch. Stilen – som bygger på att markera kontraster – kombinerar moderna klädtyper med vintagedetaljer såsom siden, virkade mönster, silkiga tygtyper och sicksackmönster. En virkad klänning ger således en del förutfattad information om bäraren:

  • Den som väljer en virkad klänning som basplagg är sannolikt en excentrisk konstnärspersonlighet, som låtit sig inspireras av 1970-talets hippietrender i kombination med ett kaosartat mischmasch av kulturella kompositioner från såväl Orienten som från Västerlandet.
  • Personen bakom en virkad klänning vurmar sannolikt – i hemlighet – för kollektiva samhällsideal samtidigt som outfiten signalerar motsatsen; nämligen självförverkligande individualistisk romantik.

Virkade klänningar – mönster och färger

Satsa på en vit eller turkos virkad klänning i modern touch; t.ex. en kort virkad klänning med rutmönster och breda axelband. Kika gärna på kändisar som Kate Moss, Sienna Miller eller Nicole Richie, som upprepade gånger visat upp sig i virkade klänningar à la bohochica. Tänk även på att välja rätt accessoarer till denna typ av klänningar – väskor i skinn med långa axelremmar, sandaler eller varför inte blommiga träskor? Var noga med att bära ett ljust plagg under klänningen. I annat fall riskerar du omedvetet att blotta intima kroppspartier som lätt ger sig tillkänna genom klänningens extroverta rutmönster.

Virkad klänning i butik

Tänk på att en virkad klänning uppfattas som mycket informell tack vare det faktum att den blottar stora hudpartier. Denna typ av klänning kan med fördel köpas via återförsäljare som Topshop (som i skrivande stund har bäst urval), Halens, Mango och ASOS.