Nyårsklänningar

Sponsrade länkar

Den perfekta nyårsklänningen ska utstråla optimism och vara snygg på samma gång. För att inte referera tillbaka i tiden är det extra viktigt att nyårsklänningen är nyinköpt – och används för första gången på nyårsafton.

Paljettklänning i silver
Tack vare sin flashiga stil är paljettklänningar som denna vanligt förekommande på nyårsfester.

Sponsrade länkar

På nyårsafton inleder man det nya året, som förhoppningsvis på alla sätt blir snäppet bättre än det föregående. Därför bör klädseln utstråla optimism och framåtanda; välj med andra ord en nyinköpt klänning som aldrig använts under tidigare fester.

Snygga semiformella nyårsklänningar

En nyårsfest är sällan någon formell tillställning i den bemärkelsen att festen är förbunden med bordsplacering och klädkod. Däremot måste nyårsklänningar ändå vara åtminstone semiformella, eftersom nyårspartyn ofta är en sorts balliknande evenemang. Prioritera en smidig klänning som är lätt att dansa i – antingen med eller utan axelband. Klänningen får gärna vara kraftigt mönstrad – på så sätt framträder inte eventuella rynkor som uppstår under kvällens gång.

Några tips inför valet av nyårsklänning

I det följande återges några grundläggande tips, som kan löna sig att iaktta inför valet av nyårsklänning:

  • En nyårsklänning behöver inte vara helt nytillverkad – den får gärna vara en äkta vintageklänning – men däremot bör den inte ha använts tidigare vid upprepade tillfällen. Detsamma gäller för de skor och accessoarer som kombineras med klänningen.
  • Nyårsklänningar brukar vara paljettförsedda, glittriga eller på annat sätt genomsyras av en flashig look.

Tänk dock på att det inte finns några givna regler för hur en nyårsklänning ska se ut. Nyårsklänningar kan vara både korta och långa – festens formalitetsnivå bör avgöra längden. Vid traditionella nyårsbaler passar det bra att klä sig i en klassisk balklänning av hellängd, medan nyårsfester med mingel och plockmat snarare bör kombineras med flashiga cocktailklänningar.