Volangklänningar

Sponsrade länkar

Volangklänningar finns både som cocktailklänningar och långa balklänningar. En skräddarsydd volangklänning kostar skjortan, medan H&M är expert på billiga volangklänningar.

Volangklänning
Volangklänning i fyra lager med smala axelband.

Sponsrade länkar

Ordet volang har sitt ursprung i fanskans volant, som fritt översatt betyder flygande. Hos klänningar syftar ordet volang däremot på en vågad kantning, som skapats uteslutande för det estetiska uttryckets skull. Spetsvolanger är raffiga, medan bomullsvolanger ger ett mera anspråkslöst intryck. Särskilt om klänningen i övrigt är tillverkad i bomull.

Volangklänning från H&M – billigt och funktionellt

Utbudet av volangklänningar på H&M varierar – den enda gemensamma nämnaren mellan klänningarna är det låga priset. De flesta volangklänningar från H&M utgörs av korta och halvlånga modeller, men i enstaka fall kan man även komma över en hellång volangklänning lämplig för balen. I skrivande stund kostar den billigaste volangklänningen från H&M 149 kr – då rör det sig om en kort sommarklänning med försiktiga volanger i bomull.

Köpa volangklänning från dyrare tillverkare

Den som vill köpa en lyxigare volangklänning kan förslagsvis kolla in utbudet på Asos, Ellos, Nelly, Topshop och La Redoute. Du som har god syvana kan med fördel sy din volangklänning själv. Ifall du saknar syvana – men ändå vill ha en helt unik volangklänning – är en skräddarsydd volangklänning den enda utvägen.