Sommarklänningar

Sponsrade länkar

Snygga sommarklänningar ska helst vara enkla och enfärgade för att hålla sig moderna mer än en säsong.

Vit trikåklänning
Tidlösa vita klänningar i lätt bomullstrikå utgör en återkommande sommartrend.

Sponsrade länkar

Typiska sommarklänningar tillverkas av vitt lin och linne för att kroppen ska kunna andas. Sommarklänningar behöver inte kombineras med övriga underkläder (utom trosor) utan passar bra direkt på kroppen. Färgsättningarna varierar, men ljusa pastellfärger – ofta glada, ljusgula toner – dominerar, liksom enfärgade, gräddvita linklänningar. De ljusa färgerna fyller dessutom en praktisk funktion i och med att de inte ackumulerar värme.

Sommarklänning
Ljus, luftig sommarklänning

Köp en sommarklänning med tidlös design

Du som köper en enfärgad, vit sommarklänning eller en annan enfärgad klänningsvariant kan räkna med att klänningen håller i några säsonger. Ljusa kläder utan mönster är tidlösa och håller länge – därför får en enkel sommarklänning gärna kosta ett antal hundralappar. Ju fler mönster klänningen har, desto större är risken att klänningen blir omodern efter någon säsong.

Tips och vägledning inför köpet av sommarklänning

Elegant sommarklänning
Elegant sommarklänning med korta ärmar och dekorativa broderier på bystpartiet.

Välj i första hand en ljus enfärgad sommarklänning. Fina sommarklänningar behöver inte vara komplicerade. Både långa och korta sommarklänningar är moderna – men en kortare sommarklänning passar naturligtvis bättre om det är varmt ute. En sommarklänning behöver inte kombineras med underkläder, men se till att välja skor och tillbehör som passar klänningens mönster och färgsättning.