Vit sommarklänning

Sponsrade länkar

Vita sommarklänningar är populära – främst för att färgen är universell och tidsenlig. Men vitt passar inte alla hudtoner.

Vit sommarklänning
Vit sommarklänning – en självklarhet i varje garderob

Sponsrade länkar

Vita sommarklänningar symboliserar frihet, svalka och fröjd – inte minst för ögat. Men alla kan inte bära vitt. Vita sommarklänningar i kombination med varma hudtoner skapar en stilfull kontrast; en vit sommarklänning är således ett givet val för dig som är mörkhyad, eller har en naturlig solbränna. Du som är alltför blek kan lätt komma att likna ett spöke i en kritvit klänning – för bleka tjejer rekommenderas därför andra sommarfärger, förslagsvis ljusa pasteller.

Välj en stabil klänning

I första hand bör du välja en stabil, ogenomskinlig klänning. Testa om klänningen är genomskinlig i samband med att du provar den i provrummet. Det är därför viktigt att provrummet har stark belysning.

Tygvalet avgörande

Till och med den tunnaste vita sommarklänningen kan vara helt ogenomskinlig förutsatt att tyget är av bra kvalitet. Prioritera bomull och linne – tänk på att vissa klänningar kan ha många tygkombinationer, särskilt om de är fodrade.

Undvik hängande vita sommarklänningar

Välj i första hand vita klänningar med böljor, volanger och tydliga flöden. Klänningen får dock inte vara alltför stram – sommar symboliserar ju frihet och vind. En hängande vit klänning av hellängd kan dock upplevas som jobbig.