Skjortklänning

Sponsrade länkar

Skjortklänningar kan vara såväl enfärgade som rutmönstrade. Fördelen med skjortklänningar är att de är oerhört allsidiga plagg; de kan användas av alla och ändå uppfattas som snygga och trendiga.

Skjortklänning
Skjortklänningar uppskattas för sin bekvämlighet.

Sponsrade länkar

Skjortklänningar är utmärkta vår- och sommarklänningar, då de passar i princip alla vädertyper. De kan med fördel kombineras med leggings eller byxor om vädret är kyligt; men de kan lika väl bäras med bara ben, särskilt under varma sommardagar. Skjortklänningar är oftast ärmlösa eller kortärmade. Riktigt långa ärmar hör till ovanligheterna.

Modernt med skjortklänning

Skjortklänningen har börjat göra sig synlig på modemässor – inte minst med anledning av klänningens universella användningsområde. Den är neutral vad gäller stil och kan användas som vardagsklänning av alla socialgrupper. H&M, NK, Stuk, Topshop, Vero Moda, Lindex, Gina, Ellos och Weekday är exempel på butiker med en eller flera skjortklänningar i sina sortiment.

Kombinera med rätt plagg

Kombinera din skjortklänning med leggings i passande färg, både hellånga och halvlånga varianter är gångbara. En skjortklänning är snygg i såväl högklackat som i kombination med sandaler eller stövlar. Ett genomsnittligt pris på en skjortklänning är ca 300 kr, utgående från butikerna som nämns i det föregående. Tänk dock på att skjortklänningar är vardagsklänningar – de är inte lämpliga ens vid informella fester.