Vårklänningar

Sponsrade länkar

Motiven på vårklänningar speglar årstidens brytningsperiod i naturen; blommor och lummiga motiv, mot en glad mönsterbakgrund, är alltid gångbart – i flera säsonger.

Ljus vårklänning
Ljusa toner och naturmotiv är återkommande trender hos vårklänningar.

Sponsrade länkar

Våren är hoppet och förväntningarnas årstid; ett faktum som återspeglar sig inte minst i klänningarnas färgsättning och mönster. Blommor, blad och glada geometriska krusidullmönster dominerar inte sällan mot en ljus vit, eller persikofärgad, bakgrund. De ljusare tonerna brukar dominera på vardagsklänningar, medan festklänningarna är tillverkade av specialmaterial i mörka, mystiska färger.

Vårklänningar i trikå och spets

De vardagsklänningar som säljs under vårsäsongerna brukar vara tillverkade av trikå och bomull. Inslag av spets förekommer ofta för att förstärka känslan hos blommiga mönstertryck. Likaså är spetsprydda ärmar och halsringar vanliga; vad ärmlängden beträffar finns vårklänningar såväl med hel som med trekvarts ärmlängd. Detta för att skydda mot kylan, som fortfarande kan vara påtaglig under kalla vårdagar. Med anledning av kylan är det vanligt att matcha vårklänningar med leggings; av denna anledning kan kjollängd och midjemått väljas helt utifrån estetiska riktlinjer.

Tillbehör till vårklänningar

Prioritera en avslappnad outfit till våren och undvik därför alltför formella tillbehör. Skorna bör vara praktiska och väljas utifrån rådande väderlek – stövletter är utmärkta i början av mars medan sandaler lämpar sig bättre på senvåren. Vårklänningar kan med fördel bäras i kombination med stråhatt och handväska. Tänk dock på att man ska kunna ana en röd tråd i förhållandet mellan skorna, väskan och hatten – dessa tillbehör bör inte bara väljas utifrån basplagget, utan även stilanpassas sinsemellan.