Blå klänningar

Sponsrade länkar

Blått är en relativt ny trendfärg hos klänningar, som gör allra bäst ifrån sig i kombination med sminkning och smycken i silverfärg. Just nu talar modet för paljettklänningar i blått och svart.

Blå klänning
Ljusblå kortklänning lämplig för sommarhalvåret.

Sponsrade länkar

Oavsett om du väljer en kungsblå långklänning eller en ljusblå paljettklänning i knälängd – bör du kombinera klänningen med rätt typ accessoarer och smink. Blått uppfattas i sig inte som lika sexigt och åtråvärt som rött, men i kombination med silversmycken och en sminkning med glitterpuder kan du bli riktigt attraktiv. En klar fördel med blått framför rött är att blå klänningar passar både blonda och mörkhåriga tjejer lika bra, medan den röda färgen är mer tilldragande hos brunetter och svarthåriga.

Blå klänning med glittrande paljetter

Blå långklänning
Blå långklänning med blygsamma inslag av grönt – en utmärkt färgkombination för dem som finner enfärgade långklänningar alltför enahanda.

Du som gillar blå klänningar – och samtidigt vill gå moderiktigt klädd – bör välja en blå eller blåsvart paljettklänning. Paljettklänningen framhäver dina bästa drag och ger en glänsande figur i natten. Glittret i paljetterna – i kombination med smycken och sminkning i silver – ger glans åt hela din figur. En ljusblå kortklänning med paljetter är bäst lämpad under sommarhalvåret, medan en kungsblå långklänning lämpar sig bäst under de svalare vinter- och höstmånaderna.

Blått vanligast på cocktailklänningar

Blått är allra vanligast på korta fest- och cocktailklänningar, men förekommer också på långklänningar – främst aftonklänningar. Eftersom blå är en relativt ny trendfärg, kan de dröja några månader innan den uppenbarar sig även på billiga klänningar från kedjor som Gina, Ellos och H&M.