Sammetsklänningar

Sponsrade länkar

Sammetstyget har en förmåga att höja glamourfaktorn hos alla typer av klänningar; även i de fall klänningen bara delvis är tillverkad i sammet.

Svart sammetsklänning
Sammetsklänningen skapar en känsla av glamour helt på egen hand – utan att den kombineras med utmanande accessoarer.

Sponsrade länkar

En sammetsklänning kan användas självständigt utan sofistikerade accessoarer och handväskor. Sammetstygets främsta egenskap är nämligen förmågan att skapa en glansfull outfit helt på egen hand. I de fall sammetsklänningar används självständigt är emellertid färganpassningen ytterst viktig. Anpassa färgvalet till din hud- och hårfärg – en röd sammetsklänning lämpar sig t.ex. väl för svarthåriga tjejer, medan en svart sammetsklänning är desto mer harmonisk hos blonda och rödhåriga bärare. I allmänhet ger mörka färgtoner en känsla av mystik, medan elfenbensfärgade klänningar i sammet lämpar sig bäst på bröllop.

Sammetsklänningar och accessoarer

Undvik om möjligt att bära alltför utmanande accessoarer i de fall basplagget är en sammetsklänning. Sammetsklänningar kombineras allra bäst med enkla pärlsmycken, såväl med fuskpärlor som med smycken i äkta pärlemor. I valet av smycken bör enkelhet vara ledstjärnan – i annat fall riskerar du att betraktaren uppfattar din outfit som förvirrande. Det måste vara tydligt att klänningen – och inte smyckena – utgör blickfångets fokus. Vidare kan följande accessoarer komma i fråga:

  • Ett brett midjebälte med båge, som är anpassat till sammetsklänningens färg.
  • Fuskpälskrage och manschetter. Tänk dock på att dessa bör smälta in väl i din outfit. Eftersträva snarare harmoni än kontrast beträffande färg- och materialval.
  • Leggings, gärna tillverkade i sammet.

För den som är på jakt efter en brudklänning i sammet, kan det vara klokt att eftersträva en rak modell. Fluffiga sammetsklänningar är nämligen ovanliga och opraktiska. Sy om möjligt upp din brudklänning i sammet, eftersom utbudet av färdiga sammetsbrudklänningar är torftigt.