Korsettklänningar

Sponsrade länkar

Korsettklänningar är måhända de mest intima och åtråvärda plaggen inom klänningmodet. Tänk dock på att äkta korsettklänningar bör vara försedda med stålurbening.

Korsettklänning retro
Trendig korsettklänning med tydliga inslag av retro.

Sponsrade länkar

Korsettklänningar bör – liksom kortare varianter av korsetter – vara försedda med en stålurbening. På så sätt kan korsettklänningen – trots kroppens rörelser – bevara sin spända konstruktion genom hela kvällen. Förutom urbeningen bör korsettklänningen vara tillverkad i tålig textilkvalitet, som hjälper till att stödja korsettens struktur. I valet av korsettklänning bör du även tänka på följande:

  • Modetidningar exponerar gärna ryggpartiet hos kvinnor som bär korsettklänning. Tänk dock på att snörningen på de korsetter som visas i modetidningarna förvisso är vacker, men tyvärr ofta alltför svag. Se därför till att snörningen håller måttet och att den till sin karaktär påminner om snörningen hos ett par robusta skor.
  • Storleksmärkningen hos korsettklänningar avviker ofta från märkningen på vanliga klänningar. Korsättklänningarnas timglasformade figur innebär nämligen att storleksmärkning i första hand tar hänsyn till midjemåttet, medan en vanlig klänning har en rad andra mått att anpassa sig till.

Dyrt köpa äkta korsettklänning

Tänk på att priset på en äkta korsettklänning, med urbening i stål, alltid är betydligt högre än på en sladdrig variant utan motsvarande stöd. En äkta korsettklänning kostar i genomsnitt från 500 kronor, medan de mera formlösa varianterna kostar från någon hundralapp. Tänk på att korsettklänningen är en informell klänning, som i första hand används privat. På marknaden finns en rad olika färger, stilar och modeller. Röda korsettklänningar – och korsettklänningar i spets – anses i skrivande stund vara särskilt trendiga. Att sy korsettklänningar själv är vidare en populär sysselsättning hos sykunniga delar av befolkningen.