Korta klänningar

Sponsrade länkar

I allmänhet uppfattas korta klänningar som informella och bör därför användas ytterst varsamt vid formella tillställningar, typ baler och bröllopsfester.

Kort klänning
Kort klänning lämplig för sommaren

Sponsrade länkar

En kort klänning har en rad fördelar framför en lång – den är bekväm att dansa i och tillåter dig att ta ut svängarna. Det finns gott om korta, knälånga balklänningar som liknar klassiska balklänningar, med undantag av längden. Korta klänningar har även övriga fördelar:

  • Du som är kort ser längre ut i en kort klänning.
  • Korta klänningar är billigare än långa – de är också betydligt lättare att köpa på nätet eftersom fallet inte kräver måttanpassning i samma utsträckning som fallet hos klänningar av hellängd.
  • Fördelen med korta klänningar är att du kan kombinera dem med ett par snygga skor som alla kan se.

Kort klänning vid formella fester?

Kort A-linjeformad klänning
Fördelen med denna korta A-linjeformade klänning är att den förlänger figuren.

Sedan 1980-talet har det varit populärt att bära korta klänningar i samband med formella tillställningar. Tänk dock på att välja din klänning med omsorg – den måste vara elegant utan att vara provokativ. Undvik till varje pris klänningar av cocktailvariant. I arbetslivet ska korta klänningar framhäva professionalism – inte humor och sexualitet. Du som föredrar korta klänningar i formella sammanhang utsätts således för ett noga genomtänkt – och träffsäkert - val. En kort svart klänning upplevs förslagsvis som elegant av de allra flesta.