Röd klänning

Sponsrade länkar

Röda klänningar väcker tankar och känslor hos kvinnor och män – många män uppfattar t.ex. kvinnor i röda klänningar som temperamentsfulla, villiga och glada. Bra att veta för dig som är kvinna.

Röd partyklänning
Röd flashing partyklänning med vågor, som tillsammans med skorna skapar en enhetlig outfit.

Sponsrade länkar

En röd klänning signalerar liv, lust och temperament. Därför passar röda klänningar bäst på baler (hellånga) och på cocktailpartyn (knälånga). En röd klänning med volanger upplevs som både snygg, sexig och attraktiv. Som tjej förväntas du vara temperamentsfull, livlig och glad om du bär röd skrud. Tänk alltså på att klänningen ska spegla din personlighet – om du avviker från dessa förväntningar bör du välja en annan färg.

Brud i röd skrud

Röd cocktailklänning
Unik röd axelbandslös cocktailklänning med fransar nertill och stilfullt, dekorativt rosettbälte.

Att gifta sig iklädd röd klänning är en aning provokativt – men ibland är det rent av att rekommendera. Röda klänningar på bröllop symboliserar enligt gammal tradition att bruden inte är oskuld – vilket i och för sig är uppenbart om brud och brudgum redan har barn ihop, eller om det finns barn från andra förhållanden med i bilden, för den delen.

Myter kring röda klänningar

Röd knälång klänning
Röd knälång klänning

En annan myt som figurerar i bröllopssammanhang är att de gäster som kommer med röda klänningar har haft sex med bruden sedan tidigare. Få tror numera på denna myt, men röda klänningar är de facto vanliga bland bröllopsgäster. Av denna anledning kan det kännas pinsamt som brud att dela den röda färgen med gästerna – som brud vill man ju sticka ut från övriga gäster, inte vara en del av helheten. Bra att tänka på för dig som väljer att komma till ett bröllop där bruden är iklädd röd klänning.