Gula klänningar

Sponsrade länkar

Gula klänningar utgör en självklar del av sommarmodet. Tänk på att välja ljusgula klänningar i linne eller annat naturtyg ifall du eftersträvar en vardagsklänning till sommaren.

Gul festklänning
Gult är vanligt bland sommarklänningar i naturtextilier, men passar även fest- och cocktailklänningar. Bilden visare en lite ovanligare typ av gul festklänning.

Sponsrade länkar

Gult är ett iögonfallande och förtjusande inslag i sommarmodet – även i de fall konstruktionen är enkel. Linne- och bomullsklänningar med ett lätt stänk av gult i den vita naturfärgen brukar göra susen på sommaren. Inte minst för att enkelheten i färg och passform är ett tidlöst och ofarligt val, som samtidigt innebär en försäkring mot tristess. Som spekulant på en gul klänning rekommenderar vi emellertid att du går en aning mot strömmen; t.ex. genom att våga bära en gul klänning även på vintern. Tänk i så fall på följande:

  • Välj ett tyngre och mera robust tyg ifall den gula klänningen ska användas under vinterhalvåret. På så sätt kan klänningen hålla värmen.
  • Välj gärna kalla, knallgula färger på vinterklänningarna – och räds inte för att välja modeller med vågor och volanger. En mera utsvävande modell är t.ex. ett givet alternativ på informella fester utan klädkod.

Accessoarer till gula klänningar

Att välja accessoarer till gula klänningar är svårt utan att skapa en alltför överdriven färgkompott. Den gula färgen i sig är utåtriktad, vilket innebär att accessoarerna måste eftersträva balans framför ett ännu mer utökat blickfång. Kombinera förslagsvis din gula klänning med svarta balettskor och svart midjebälte, eller experimentera lite genom att matcha den gula klänningen med leopard- eller tigermönstrade leggings. Se dock till att helheten blir välkomponerad och inte alltför överdriven.