Galaklänningar

Sponsrade länkar

Galaklänningar ska av tradition utstråla glamour – ju mer paljetter, glans och glitter desto bättre. Som nybörjare rekommenderas dock att du väljer ett säkert kort – i annat fall är risken stor att klänningen blir överdriven.

Halvlånga galaklänningar
Ett trendigt urval av halvlånga galaklänningar.

Sponsrade länkar

En galaklänning förknippas i regel med glans, paljetter och lyxiga accessoarer. Till faktum hör dock att även enklare klänningar kan komma ifråga på galapartyn; den lilla svarta är t.ex. genomgående ett säkert kort, vars stil aldrig riskerar att bli urvattnad. Tänk vidare på följande:

  • En galaklänning bör ge ett exklusivt intryck – prioritera därför klänningar i dyra tygkvaliteter.
  • Galafester ställer i regel krav på formell klädkod. Ärmlösa klänningar med djup v-ring och smala axelband duger utmärkt, men se till att de inte blir alltför informella. Om du är nybörjare kan det vara klokt att välja en formell aftonklänning istället för en slumpvis utvald cocktailklänning. Svart är t.ex. en färg som är gångbar under alla årstider. Ifall du nödvändigtvis vill experimentera med korta och halvlånga galaklänningar – ta gärna modell av Oscarsgalan.
  • Krydda din outfit med snygga tillbehör som satinhandskar, en glittrande handväska och diamantsmycken.
  • Välj en klänning i chiffong, sammet, taft eller silke – bomull, stickat och denim är däremot portförbjudna till och med på enklare galatillställningar.

Satsa på professionell sminkning till galafesten

Piffa alltid upp din outfit genom en professionell sminkning – gärna utförd av en riktig stylist. Din frisyr får gärna vara invecklad, men se till att den håller formen hela natten. Smaksätt förslagsvis armar, axlar och med skimrande glitterlotion som utmärker sig i galakvällens rampljus.