Partyklänningar

Sponsrade länkar

Partyklänningar och festklänningar är egentligen samma sak. Dessa begrepp rymmer många olika typer av klänningar – såväl långklänningar, cocktailklänningar som axelbandslösa partyklänningar av tubvariant.

Flashig partyklänning
Flashig partyklänning

Sponsrade länkar

Partyklänningar är ett annat ord för festklänningar, möjligtvis förknippas begreppet partyklänning med mindre formella festklänningar av cocktailtyp, medan festklänningar snarare syftar på olika långklänningar med ett högre mått av formalitet. Oavsett vilken typ av partyklänningar du köper bör du satsa på snygga partyklänningar som anpassats efter din figur, personlighet och övrig klädsel (glöm dock inte bort att anpassa valet av klänning efter sammanhang och etikett).

Råd inför valet av partyklänning

Tänk på följande innan du köper (eller hyr) partyklänning:

  • Se till att använda rätt typ av partyklänning. En cocktailklänning passar lika illa på baler som aftonklänningar passar på cocktailpartyn.
  • Köp gärna partyklänningar online – förutsatt att du är väl insatt i tillverkarens storlekssortiment.
  • Glöm inte att anpassa tillbehör och underkläder (!) efter valet av partyklänning.
  • Gillar du att gå omkring i klänning till vardags? Välj i så fall att bära en annan klänning på festen än den eller dem som folk förknippar med din vardagsklädsel.
  • Anpassa din klänning efter ålder – klä dig inte som en 15-åring om du närmar dig 40.

Typiska partyklänningar tillhör inte de dyraste plaggen inom klänningsmodet. För en 1000-lapp bör du kunna se bäst ut på cocktailpartyt.