Spetsklänningar

Sponsrade länkar

Spetsklänningen är ett åtråvärt klädesplagg. Välj färg på spetsklänningen utifrån mottot att skapa kontrast i förhållande till din hudfärg. Hos bleka, svenska tjejer är svarta spetsklänningar därför mest populära.

Spetsklänning
Spetsklänning med axelband i beige färg.

Sponsrade länkar

Spetsklänningar har en gammal tradition och måste därför vara modernt designade för att inte påminna för mycket om mormors garderob. En svart spetsklänning med raffiga inslag även runt halsringen, är en vanlig hemmaklänning som gärna används på fredag kväll. Spetsklänningar finns att köpa billigt i butiker som H&M, Nelly, Vila och Gina Tricot, medan Asos, Topshop, French Connection och La Redoute får utgöra exempel på dyrare tillverkare av spetsklänningar. På Lindex kan den som är ute efter axelbandslösa spetsklänningar i skrivande stund göra klipp för 299 kr.

Vita spetsklänningar för brunhyade tjejer

Spetsklänningen upplevs alltid som extra sexig när dess färg skapar en tydlig kontrast mot hudfärgen. En svart spetsklänning är således snyggast på bleka tjejer, medan bruna tjejer kläder bäst i en vit spetsklänning. I Norden är svarta spetsklänningar särskilt efterfrågade, eftersom många nordiska tjejer är naturligt blekhyade.

Spetsklänningen het i bloggvärlden

Du som vill få tips och råd om spetsklänningar har mycket att hämta i bloggvärlden, då många bloggar handlar om just spetsklänningar. Dessa erbjuder värdefulla tips om lämpliga accessoarer till klänningen, liksom butiker och återförsäljare av spetsklänningar – både i Sverige och utomlands.