Vit studentklänning

Sponsrade länkar

Vita studentklänningar är trendiga och traditionella på samma gång. Vi listar tips för dig som är sugen att ta studenten iklädd en vit studentklänning.

Vit studentklänning
Vit studentklänning med axelband

Sponsrade länkar

Trots att modern etikett säger att en studentklänning kan vara alltifrån pastellfärgad till klassiskt vit, väljer många unga tjejer att ta studenten i just vit skrud. Och visst passar vita klänningar utmärkt i försommarvärmen, inte minst i kombination med den vita studentmössan.

Tips inför valet av vit studentklänning

Först och främst bör du välja ett tyg som håller hög kvalitet. Det får gärna vara tunt, men i så fall måste det vara tåligt. I övrigt bör du:

  • Se till att BH och trosor inte syns genom klänningen. Detta undviker du genom att välja trosor och BH i vitt eller – ännu hellre – i naturlig hudfärg. Både BH och trosor bör vara tunna för att undvika att kanter syns genom klänningen.
  • Vita studentklänningar ska av tradition bäras med sandaler med klack. Undvik vita sandaler – om du inte vill vara vit från topp till tå.
  • Sist men inte minst – välj en vit nyans som passar din hudfärg. Du som har en naturlig solbränna kan i regel klä dig i alla vita nyanser. För bleka tjejer rekommenderas dock gulvita klänningar, eller vita färgtoner med inslag av pasteller. Detta för att du inte ska se ut som ett spöke.
  • Sminka dig alltid i samband med att du bär vit studentklänning – och se till att inte kosmetikan förorsakar fläckbildning.
  • Välj enkla tillbehör till vita studentklänningar. Och undvik volanger och raffiga mönster – dessa förknippas ofta med brudklänningar.

I samband med att du provar din vita studentklänning bör du noga betrakta dig själv i spegeln. Syns saker som inte borde synas? Är passform och fall okej?