Långa festklänningar

Sponsrade länkar

Den långa festklänningen är förbehållen baler och bröllop. En svårighet med att köpa lång festklänning är att passform och fall måste vara stilfulla; långklänningar måste därför provas på förhand.

Flashig lång festklänning
Stilfull festklänning med hel kjollängd. Den eleganta klänningen är modest flashig tack vare tygets anspråkslösa skimmer.

Sponsrade länkar

Långa festklänningar är sexiga, samtidigt som de utstrålar elegans hos användaren. De är dessutom formella till sin karaktär, vilket innebär att de passar på finare fester och baler. Även balklänningen är ju – strikt betraktat – en festklänning, även om dess användningsområde är begränsat till baler och bröllop. Långa festklänningar måste provas på förhand; i annat fall är risken påtaglig att din passform inte blir som du förväntat dig. För att vara på den säkra sidan kan man alltid köpa en skräddarsydd festklänning för ett par tusenlappar.

Obekvämt att mingla i långa festklänningar

Den som ska gå på mingelpartyn, eller informella dansfester, gör klokt i att undvika långa festklänningar. Trots sin bedårande elegans är långa fesklänningar obekväma att röra sig i. En annan nackdel är att de lätt framkallar svettlukt i varma lokaler. Det gäller i så fall att välja ett svalkande material och gärna en långklänning som inte når ända upp i armhålan, utan har en skärning strax under armen. En lång tubklänning är ett möjligt alternativ.

Långa festklänningar – vilka märken?

Nixa har ett tjugotal långa festklänningar i sitt produktsortiment. De flesta varianter är helt ärmlösa och många saknar axelband. Även Drezza har en handfull snygga fesklänningar i hellängd – här finns även enstaka modeller med korta ärmar.