Korta balklänningar

Sponsrade länkar

Korta balklänningar är populära bland unga tjejer – äldre är mer konservativa och föredrar klassiska långklänningar med snygga fall. Idag är korta balklänningar lika vanliga som långa, men de långa anses ha väsentligt högre elegans.

Kort balklänning
Balkänning i lila färg.

Sponsrade länkar

Korta balklänningar är mycket populära bland unga tjejer, inte minst för att de ger ett avslappnat och informellt intryck. Korta balklänningar är dessutom bekvämare att dansa i än hellånga balklänningar av klassisk modell. Tyvärr duger korta klänningar inte som högtidsklädsel – på riktigt fina tillställningar uppfattas de fortfarande som mycket provocerande – men de kan med fördel användas på studentbaler och salsafester.

Olika sätt att bära korta balklänningar

Korta balklänningar har lika många stilar som hellånga balklänningar; det går att hitta korta balklänningar både med och utan axelband, volanger, ärmar och knytband. Flera kända designers såsom Jovani, Anna Scott och Faviania har specialiserat sig på just korta balklänningar. 


Lättare att anpassa till kroppsformen

En kort balklänning är lättare att anpassa till din kroppsform i och med att den – till skillnad från långklänningen – saknar fall. Därför chansar många att köpa korta balklänningar på nätet, då sannolikheten att hitta en passande kortklänning på nätet är större än vid onlineköp av långklänningar. Du som har möjlighet – se ändå till att mäta upp höfter, midja och byst innan du köper klänning. Då har du konkreta värden att utgå från när du jämför måtten på klänningen.