Köpa balklänning

Sponsrade länkar

Att köpa balklänning är förbundet med både för- och efterarbete. Här hittar du gratis tips och råd inför köpet av balklänning.

Köpa balklänning
Det lönar sig bäst att köpa en enkel balklänning

Sponsrade länkar

De flesta väljer att köpa balklänningar, trots att de även går att hyra. Vi listar några vanliga köptips för dig som står i begrepp att hyra balklänning:

  • Balklänningar har ibland annan storleksmärkning än övriga klänningar. Kolla därför mera på passform än på storleksmärkning.
  • De flesta klänningar ser bättre ut i verkligheten än på webbsidor.
  • Konsultera färg- och materialval med andra personer. Bara för att du själv gillar en klänning betyder det inte att den är snygg i omgivningens ögon.
  • Berätta för vänner och bekanta som ska gå på balen vilken klänning du tänker köpa. Särskilt om du ska köpa klänningen i någon närliggande butik. I annat fall riskerar du att någon annan köper samma klänning.
  • Nästan alla klänningar kräver någon liten justering – boka därför tid hos skräddare i god tid. Avboka om klänningen skulle visa sig vara helt perfekt (vilket sällan är fallet).
  • Köp balklänning innan du köper skor, smycken och tillbehör. När det är dags att köpa tillbehör – shoppa dem med balklänningen på. Då får du tillbehör som garanterat passar din klänning.

Köp balklänning online

Vi rekommenderar att du enbart köper korta, informella balklänningar på nätet. Det är svårare att få till en exakt passform på klassiska balklänningar av hellängd. Dessa måste alltid provas innan köp.