Hyra bröllopsklänning

Sponsrade länkar

Att hyra bröllopsklänning är ett prisvärt alternativ till att köpa en skräddarsydd brudklänning. Nätet listar ställen där bröllopsklänningar finns att hyra – jämför priser och villkor hos olika agenter innan du slår till.

Hyra bröllopsklänning
Att hyra bröllopsklänning är en sparsam lösning

Sponsrade länkar

Det råder ingen tvekan om att din bröllopsklänning upptar en stor del av den totala förberedelsen inför bröllopet. Inte minst medför den en stor utgift – skräddarsydda bröllopsklänningar kostar inte sällan från 20 000 kr och uppåt. Ett frestande alternativ är att hyra bröllopsklänning; men att hyra brudklänning är inte detsamma som att köpa. Klänningen måste nämligen returneras till uthyraren. För att undvika onödiga kostnader i samband med uthyrningen för du ha följande i åtanke:

  • Gör din beställning så fort som möjligt. Klänningen kan behöva ändras så att den passar din kroppsform. Boka bröllopsklänningen minst ett halvår innan den stora dagen.
  • Kontrollera att klänningen är smuts- och fläckfri innan du skriver under hyreskontraktet. Den främsta anledningen till att du hyr klänning är ju att spara pengar – då bör du också undvika eventuella straffavgifter till följd av smutsfläckar.
  • Välj din bröllopsklänning själv. Om du märker att klänningen du valt inte passar, kan du begära att den rättas till efter dina förutsättningar.
  • Fråga om eventuella påföljder om du skadar din klänning. Olika uthyrningsställen har olika påföljder.

Hyra bröllopsklänning – pris

Ett genomsnittspris för att hyra bröllopsklänningar är 2500 kr. det motsvarar priset för att köpa en billig brudklänning. För denna summa bör du således hyra en mycket snygg och passande bröllopsklänning.