Festklänningar stora storlekar

Sponsrade länkar

Att hitta festklänningar i stora storlekar är inte lätt – särskilt om siktet är inställt på billiga festklänningar. Nedan listas några butiker med ett hyfsat utbud av stora festklänningar.

Stor pastellfärgad festklänning
Festklänningar i denna väl tilltagna storlek måste i regel köpas i ett begränsat urval av specialbutiker.

Sponsrade länkar

De etablerade återförsäljarna av billiga klänningar har inte alltid festklänningar i stora storlekar i sina ordinarie sortiment. Som rund tjej kan man alltså behöva specialbeställa sin festklänning, alternativt leta runt bland mindre etablerade återförsäljare.

Snygg passform i stora festklänningar

Du som spanar in festklänningar i stora storlekar bör tänka på att din outfit bör se så smal ut som möjligt. Klänningar som är draperade runt midjan ger vanligtvis ett smalare inryck. Den som inte vill ha en klänning med åtsittande midjelinning, kan istället satsa på en s.k. empire-modell; denna är åtsittande runt eller strax under bysten. Tyget under bysten får sedan falla helt fritt.

Stora klänningar – återförsäljare

Den som letar efter stora festklänningar har störst behållning av att spana in amerikanska hemsidor. Några återförsäljare i Sverige (och Sveriges omedelbara närområde):

  • Hosjytte.dk – dansk webbutik med fokus på stora damkläder.
  • Ulla Popken – webbutik med ett gigantiskt utbud av festklänningar, även stora modeller finns med i ordinarie produktutbud.
  • Stortmode.se – har några festklänningar i större storlekar.
  • Venusochmarsxl.se – Venus och mars XL är en svensk webbshop som säljer modekläder i större storlekar. Prislappen på festklänningar är dock väl tilltagen.

I de fall du måste betala flera tusenlappar för en färdigsydd festklänning, kan det vara värt att undersöka vad motsvarande skräddarsydda klänning skulle kosta. Fördelen med skräddarsydda klänningar är nämligen att de är särskilt anpassade efter din figur, varför passformen garanterat blir smakfull.