Billiga aftonklänningar

Sponsrade länkar

Nätet vimlar av billiga aftonklänningar. Tyvärr är de klassiska, hellånga aftonklänningarna riktiga dyrgripar – korta aftonklänningar är däremot skonsamma för plånboken.

Billig aftonklänning
Billig rosa aftonklänning prydd med svart band

Sponsrade länkar

Den klassiska långa aftonklänningen är en formell högtidsklänning; dessa säljs ofta till ett högt pris i detaljhandeln. Du som vill köpa en billig aftonklänning bör därför satsa på mera moderna varianter av aftonklänningen. Du bör vara medveten om att du gör avkall på formaliteten i och med valet av kort aftonklänning.

Aftonklänning av cocktailtyp

Såväl cocktailklänningar som aftonklänningar används vid kvällspartyn och middagar med mingel. En aftonklänning av cocktailtyp – med andra ord en kort, lite flashigare aftonklänning med volangärmarna bevarade – kan kanske fungera som ett alternativ till den hellånga aftonklänningen.

Hur hitta aftonklänning billigt?

För att komma över en riktigt billig aftonklänning bör du således följa följande råd:

  • Var flexibel i valet av klänning – begränsa dig inte till klassiska aftonklänningar av hellängd, utan var öppen även för flashiga, halvlånga varianter.
  • Gränsen mellan cocktailklänning och aftonklänning är inte skarp. En cocktailklänning med volangärmar kan mycket väl uppfattas som en modern aftonklänning. Och cocktailklänningar är i regel billigare än aftonklänningar.
  • Ju kortare klänning du köper, desto lättare är det att handla den online. Långklänningar måste provas, eftersom det är viktigt att de får ett snyggt fall. Köp bara korta aftonklänningar på nätet. Fördelen med korta klänningar är att chansen är stor att de passar – dessutom är de billiga.

Snegla även på begagnade aftonklänningar på Blocket, Tradera och andra stora annonsmarknader på nätet.